TARTA KORZENNA

  • Cynamon- około łyżeczki
  • Imbir- około łyżeczki
  • Goździki- starte, kilka
  • Opcjonalnie starta skórka z cytryny
  • Słodzik (około 10 zgniecionych łyżeczką)
  • 6 jajek
  • 2 serki nisko tłuszczowe po 250 g

Ubić pianę z jajek. Zmieszać produkty suche z żółtkami. Ugnieść razem z serem. Piec w 180 stopniach około 30 min, jeżeli będzie to wysokie ciasto to do 45 min. Przez zawartość twarogu ciasto może być dość wilgotne.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s