PACHNĄCY PIERNIK DUKANOWY

IMG_0074

  • 5 jajek
  • 200 g twarogu
  • 1 szklanka otrąb owsianych
  • kilka łyżek otrąb pszennych
  • rozdrobnione w moździerzu lub mielone goździki
  • mielony cynamon
  • mielony imbir
  • około 8 tabletek słodzika

Z białek ubijamy pianę.

W misce ugniatamy twaróg z żółtkami aby był gładki w  konsystencji, dodajemy składniki suche, mieszamy delikatnie z pianą.

Najlepiej zrobić to ręcznie, wtedy ciasto nie opadnie.

Pieczemy w 180 st. około 30 min.

Po wyłączeniu piekarnika ciasto można w nim zostawić do czasu aż piekarnik wystygnie. Pachnące!

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s