CHŁODNIK Z BOTWINKI I BURAKÓW DLA DIETUJĄCYCH

CHŁODNIK Z BOTWINKI I BURAKÓW DLA DIETUJĄCYCH

W diecie Montignaca dozwolone są buraki… ale tylko surowe. Zastanawiałam się jak by tu zrobić botwinkę. Bez dodatku buraków słabo smakowała. Znalazło się rozwiązanie.

SKŁADNIKI:
pęk botwinki i jeden młody burak
4 ząbki czosnku
2 cebula
posiekany młody koperek
pieprz, sól, cząber i ulubione zioła
ugotowane jajka
śmietana 18%

Czosnek wrzucam do garnka z rozgrzaną łyżeczką oliwy. Dorzucam posiekaną cebulę. Kiedy lekko się blanszuje dolewam wody. Dorzucam posiekaną botwinkę i przyprawy.
Całość zabielam śmietaną. Całość po ostygnięciu łączę z buraczkiem startym na najdrobniejszych oczkach. Wstawiam do lodówki na około 0,5- 1 h.

Podaję z połówkami jajek.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s