SERNIK MIGDAŁOWY NA CIEŚCIE Z ZARODKÓW PSZENNYCH

IMG_20140706_091641

 

SERNIK MIGDAŁOWY NA DROŻDZÓWCE Z ZARODKÓW PSZENNYCH
Wg diety Montignaca- bez tłuszczu i cukru
SKŁADNIKI
1 opakowanie drożdży w proszku
• 150g zarodków pszennych
• Około 600 g sera chudego do deserów (lub kilkukrotnie mielonego twarogu i trochę maślanki lub jogurtu)
• Kilkanaście tabletek słodzika
• Cynamon
• Aromat migdałowy
• Płatki migdałowe
• Pół szklanki ciepłego mleka lub wody

W naczyniu zmieszać drożdże w mlekiem lub wodą, dorzucić połowę słodzików, około 200 g sera twarogowego i szczyptę cynamonu. Ciasto wyrobić dłonią, przykryć ścierką i odstawić przykryte ścierką w ciepłe miejsce. W czasie gdy ciasto rośnie sporządzamy nadzienie:
Ser mieszamy z aromatem, pozostałymi słodzikami i dwiema szczyptami cynamonu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st.
Na okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy równo ciasto. Na środek ciasta wykładamy masę serową. Posypujemy ją lekko płatkami migdałowymi.
Pieczemy ciasto około 40 min.
W Montignacu jest to w pełni dozwolony posiłek węglowodanowy. W Dukanie zarodki pszenne można zastąpić otrębami i też będzie legalny 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s