KOKOSANKI MONTINIANKI – GRAHAMKI

kokosanki

SKŁADNIKI:

2 x białko (w diecie Montignaca, w innych można użyć całego jajka)

1 szklanka maki graham

200 g wiórków kokosowych

2 kropelki aromatu waniliowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

kilka owoców suszonej żurawiny do dekoracji

500 g jogurtu naturalnego

kilka łyżek oliwy

 

Podobnie jak przy muffinach mieszamy ze sobą suche składniki. Należą do nich również wiórki. Potem cała reszta leci do tego samego naczynia.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Łapki dokładnie myjemy i lekko wilgotnymi dłońmi formujemy kuleczki które można wypiekać bezpośrednio na blasze ale również w osłonkach do muffinek. Dla dekoracji i radości kubków smakowych każdą kokosową kuleczkę dekorujemy owocem żurawiny.

20 min w piekarniku spokojnie im wystarcza. Przechowywać warto je w zamkniętym pojemniku.

Smaczne szybkie i zgodne z dietą 🙂

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s