Razowy makaron z wędzonym łosiem

łosośiek

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ

  • 50 g wędzonego łososia (zazwyczaj to pół opakowania)
  • 50 g razowego makaronu
  • świeży szczypiorek, koperek lub pietruszka do posypania
  • przyprawy: pieprz i ulubione zioła
  • żabek czosnku
  • 1 – 2 łyżeczki pesto (zielone lub czerwone, wg upodobań)

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

Rozgrzewamy patelnię z łyżeczką oliwy i podsmażamy na niej rozgnieciony czosnek. Dodajemy pesto i mieszamy z makaronem.

Całość przekładamy na talerz i układamy na wierzchu kawałki pociętego łososia.

Dla lepszej prezencji i podkreślenia smaku posypujemy szczypiorkiem lub koperkiem. Dobrze smakuje też pietruszka lub listki bazylii albo świeżego tymianku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s