Zapiekane warzyna z kaszą jęczmienną

3

2

1

Nic zdrowszego, tańszego, łatwiejszego i smaczniejszego!  Uwielbiam smak zapieczonej marchewki i polecam ją też do sałatek.

Kaszę trzeba zagotować w wodzie. Jak widać na zdjęciu marchewkę kroimy w słupki, cukinię w plastry, cukinię w talarki. Wszystko smakuje pysznie posypane papryką. Cukinia lubi zioła, ja lubię ją z tymiankiem szczególnie.

20- 25 min.  w temperaturze 180 st. daje chrupkie warzywa. Można podlewać bulionem jeżeli warzywa nie puszczają soku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s